Home / Bez kategorii / Wegański rosół
15 listopada, 2015

Wegański rosół

Posted in : Bez kategorii on by : Petronela

Bajecznie prosty i smaczny

Co potrzebujemy:

2 marchewki

3 korzenie pietruszki

1 seler

2 listki laurowe

1 mała cebulka

1/4 pora

ziele angielskie

pietruszka zielona i lubczyk

pieprz , sól i jeśli lubicie można dodać łyżkę sosu sojowego.

2 łyżeczki oleju kokosowego – ponieważ witaminy E ADiK rozpuszczalne są w tłuszczach .

Warzywa obieramy kroimy na ćwiartki , zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem. Dajemy również liście laurowe i 2 ziela angielskie zieloną pietruszkę i lubczyk .  Cebulkę podpalamy – na blaszce w piekarniku i dodajemy do naszego rosołku , nada nam ładny kolorek. Ja ją dodaje zawsze już w trakcie gotowania razem z porem. Por niestety może szybko się rozgotować .

Pod koniec  dodajemy sól i ewentualnie łyżkę sosu sojowego.

Smacznego.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

przepisy kulinarne